fbpx

3 voordelen van HTML5 advertenties

Er worden de dag van vandaag vaak grote budgetten gespendeerd aan display advertenties. Meer en meer bedrijven zoeken nieuwe mogelijkheden om hun bedrijf extra in de kijker te zetten, maar door de toenemende massa aan dit soort advertenties wordt het steeds moeilijker om op te vallen in de menigte. Daar komen geanimeerde HTML5 banners met hun uitgebreide mogelijkheden goed van pas.

Met een doordachte opbouw, interactieve elementen en relevante content hebben dit soort advertenties de mogelijkheden om de doelgroep nog meer naar die felbegeerde conversie te leiden.

1. Met HTML5 advertenties kan je een verhaal vertellen

Het spreekt voor zich dat branding een cruciaal onderdeel van digitale marketing is. Geanimeerde banners geven je de mogelijkheid om interactie aan te gaan met je doelpubliek dankzij animatie, video en interactieve elementen. Hoewel een animatie an sich niet noodzakelijk beter werkt dan een statisch beeld, spreekt het wel voor zich dat je je verhaal met animatie beter kan overbrengen.

Geanimeerde advertenties overtreffen hun statische concurrenten bij het vergroten van merkbekendheid.

Statische vs. geanimeerde banners voor i-Fitness*

2. HTML5 advertenties zijn geschikt voor alle toestellen en browsers

Een van de grootste voordelen van HTML5 banners is dat ze compatibel zijn met zowat elk toestel en elke browser. De advertentie wordt áltijd op dezelfde manier gepresenteerd en geanimeerd.

Geanimeerde HTML5 advertenties kunnen eveneens via ieder platform geplaatst worden. Google Ads, Adform, Adsense, etc. Een geanimeerde GIF daarentegen is veel gelimiteerder binnen de verschillende netwerken, en bovendien zijn er vaak issues met performantie. Eigenlijk is dat niet zo verrassend aangezien GIF al sinds de 80’s bestaat, en verder weinig ontwikkeld is.

GIF vs. HTML5 banners voor Vecollal®*

3. Je kan data-feeds gebruiken voor dynamische advertenties

Dynamische advertenties zijn bannersets waarvan de inhoud zich automatisch kan aanpassen om te voldoen aan wat jouw doelgroep zoekt. Terwijl statische advertenties en GIF’s dag in dag uit dezelfde content tonen, kan je bij HTML5 banners data gebruiken om je advertenties te laten voldoen aan de unieke noden van jouw publiek. Denk aan surfgedrag, product affiniteit, zoekgeschiedenis, etc. Deze elementen helpen ervoor te zorgen dat je content relevant is. Relevante content is waardevol voor je publiek, en het is net dát wat zorgt voor een hogere return op het budget dat je investeerde in je campagne (ROAS).

Dynamische HTML5 banners voor Mister Oil*

dynamic banner example 1
dynamic banner example 2
dynamic banner example 3

Ben je overtuigd om jouw advertenties meer leven in te blazen? Of zit je toch nog met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

*De weergegeven advertenties kunnen tijdsgebonden of fictief zijn.

De opportuniteiten voor jouw business ontdekken?

Laat je gegevens achter en onze experts nemen snel contact met je op.