fbpx

Slaagsleutels.

 

De beste sleutels tot slagen voor studenten.

Case: Offline naar online? Slaagsleutels.be

Slaagsleutels zorgt voor de hoogst haalbare kwaliteitsnorm bij het begeleiden van studenten. Onder leiding van een uniek samengesteld team van verantwoordelijken tot coördinatoren, ervaren psychologen en vakspecialisten richten zij zich op studenten van de universiteit, de hogeschool en het secundair onderwijs.

What’s in a name? Slaagsleutels geeft de juiste tools mee aan studenten om de poort naar het behalen van een diploma te openen. Dat is voor elke student anders. De ene heeft nood aan een meer gestructureerde studiemethode, de andere heeft specifieke vak begeleiding of bijles nodig (bv. voor wiskunde), nog een andere twijfelt aan de juiste studiekeuze en weer een andere kan kampen met faalangst. Verder kan je bij Slaagsleutels ook terecht voor de voorbereiding van specifieke examens zoals het toelatingsexamen arts/tandarts of voor het behalen van een diploma via de examencommissie.

Ze gaan zelfs nog een stapje verder: eens je diploma behaald, kan je bij hun terecht voor een sollicitatietraining en helpen zij in je zoektocht naar de meest geschikte job!

Lockdown, wat nu?

Natuurlijk is Slaagsleutels ook getroffen door de Corona crisis, daar zij 100% van hun studiebegeleiding door fysieke één op één training gaven.

In plaats van deze situatie als een bedreiging te zien heeft Slaagsleutels hier een opportuniteit gezien om hun lessen ook via online video chats verder te zetten. Dit wordt zeer warm onthaald door zowel studenten als lesgevers. Omdat er op moment van schrijven nog veel onzekerheid is of de examens al dan niet gaan plaatsvinden en wanneer – staat Slaagsleutels klaar om de studenten online verder te helpen in hun voorbereiding.

Ontdek in deze case hoe wij samen met Slaagsleutels dit digitaal verhaal hebben mogen schrijven het afgelopen jaar, en wat de resultaten zijn, ook na de impact van Corona.

 

Doelstelling

 • Meer studenten aantrekken
 • Merkbekendheid verhogen

Aanpak

 • Performance driven marketing door een gezonde mix van SEA, Display bannering, Remarketing en Social Advertising.

Resultaat na 1 jaar

 • 18% meer uitgegeven aan online marketing
 • 72% stijging in harde conversies (contactaanvragen)

  Kosten vs. conversies 

  Groei

  We werken nu net iets meer dan een jaar samen met Slaagsleutels. We hebben wekelijks de campagnes van Slaagsleutels geoptimaliseerd. En wat een resultaat!

  Van begin april 2019 tot en met begin april 2020 zien we een stijging van 72% in conversies. Dat voor een kostenstijging van slechts 18%. We hebben dus de conversies bijna 3 keer zo hard laten groeien als de kosten. En dat is nog niet alles. De kost per conversie is gedaald met 31% over deze periode.

  Slaagsleutels is geen typische webshop met rechtstreekse omzet in het winkelmandje. Voor hun is het vooral belangrijk dat mensen contact met hun opnemen en daar verder worden geholpen.

  Om een beter zicht op de return on investment te krijgen hebben wij begin november een berekening gemaakt. Hoeveel procent van de contactaanvragen wordt effectief klant, wat is het gemiddelde dat deze klant aan lesuren opneemt en welke marge kan Slaagsleutels hieruit halen op basis van de kostprijs per uur? Je vraagt je misschien af waarom wij deze berekening maken. Wel, dat geeft ons een kans om toch een ROAS te berekenen en hier de campagnes naar te optimaliseren.

  Nadat we deze berekening hebben gemaakt was ons doel om minimum 500% ROAS te realiseren. Zo geschiede. Vanaf november 2019 optimaliseerden wij onze online marketing campagnes op ROAS. Als we de cijfers bekijken van november 2019 tot april 2020 zien we dat de gemiddelde ROAS van de Slaagsleutels campagnes is gestrand op 714%.

   

  Opportuniteiten in crisistijden

  Als strategische partner van onze klanten, doen wij alles wat we kunnen om hun te ondersteunen. Niet alleen op gebied van marketing, maar ook op strategisch business niveau. Door de Covid-19 situatie werden alle lessen van middelbare scholen, hogescholen en universiteiten opgeschort. Essentiële verplaatsingen zijn nog toegestaan, maar daar valt bijles volgen jammer genoeg niet onder. Slaagsleutels was altijd voorstander van een persoonlijke aanpak en begeleiding van hun klanten, het zij offline. Maar in deze situatie werd dit in het gedrang gebracht.

  Slaagsleutels bleef niet bij de pakken zitten en zag hier de opportuniteit om hun lessen online verder te zetten. Offline zaten zij vaak stampvol en hadden zij niet altijd voldoende lokalen om de begeleiding en bijlessen van de studenten te garanderen. Met andere woorden, ze zaten continu volgeboekt. Met online lesgeven wordt die drempel van ‘te weinig plaats’ weggewerkt en kunnen zij meer studenten verder begeleiden en ondersteunen in dezelfde tijdsperiode.

  Digitong heeft natuurlijk ook zijn steentje bijgedragen om dit realiseerbaar te maken. Wij gooiden het hele marketingplan om: alle advertenties werden aangepast naar een meer ‘online’ verhaal van Slaagsleutels. Daarnaast adviseerden wij ook in welke online tools er allemaal ingezet kunnen worden om de online lessen en begeleiding van studenten te garanderen.

  Benieuwd hoe wij jullie business nog verder kunnen versterken dankzij online marketing?

   

   

  Ontdek wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

  Laat je gegevens achter en onze experts nemen snel contact met je op.