fbpx

How to keep your team motivated while working remotely?

Na 2 maanden quarantaine (België, mei 2020) zien we eindelijk wat licht aan het einde van de tunnel.

Digitong is een jong online marketing agentschap en in deze video & artikel delen we onze learnings van de voorbije 8 weken, over een remote working flow die jullie business kan helpen groeien.

Vertrouwen

Als je jouw team niet kan vertrouwen dat ze hun taken deftig uitvoeren, heb je dan wel het juiste team?

Vertrouwen werkt trouwens in beide richtingen, want als jouw team geen vertrouwen krijgt gaan ze zich meer bezighouden met te bewijzen hoeveel er wordt gewerkt, in plaats van effectief door te werken.

Door vertrouwen in beide richtingen heeft iedereen dezelfde doelstellingen en gaan jullie samen de business laten groeien.

Flexibiliteit

In dit digitale tijdperk is een 9 to 5 mentaliteit al even van de baan. Tijdens deze geforceerde quarantaine zien we eens zo duidelijk dat mensen gelukkiger en productiever worden met wat flexibiliteit.

Zorg er voor dat de dagelijkse en wekelijkse taken behaald worden, dan is de timing (uur van de dag) van ondergeschikt belang. Natuurlijk met respect voor geplande calls & digitale meetings.

Als jouw team de ene dag liever een uur vroeger begint of stopt, doorheen de dag even naar de winkel wil of wat van het mooie weer wil genieten en ’s avonds verder werkt? Why not, we hebben het allemaal wat moeilijker nu dus geef mensen de ruimte en het vertrouwen om te werken hoe dat zij zelf het best presteren.

Routine

Mogelijk wat tegenstrijdig met flexibiliteit maar het is voor jullie business alsook de eigen mentale weerbaarheid cruciaal om een bepaalde routine te bewaren tijdens de quarantaine.

Dit kan eenvoudigweg door vaste meeting momenten of calls vast te leggen, en jullie normale ochtend/werk routine enigszins vast te houden.

Belangrijk hier is de werkomgeving. Ondanks dat we nu allemaal thuis zitten is het belangrijk de werkomgeving zo professioneel mogelijk te maken door middel van de juiste setup: deftige bureaustoel, extra scherm, toetsenbord & muis. Bij Digitong hebben we deze aan huis gebracht om er voor te zorgen dat onze mensen thuis kunnen verderwerken met hetzelfde comfort als op kantoor.

Communicatie

Wellicht het meest belangrijke punt van allemaal is: communicatie. Vertrouwen en flexibiliteit zijn geweldig, maar zonder de juiste communicatie zijn beide punten zeer moeilijk uit te voeren en op te volgen.

Er zijn verschillende tools die jullie hiervoor kunnen gebruiken. Bij Digitong gebruiken we Google Meet voor video calls, Google Drive voor filesharing, Trello als to do voor al onze klanten, een WhatsApp groep voor snelle vragen en dagelijkse + wekelijkse e-mail recaps en planning.

Maar volg vooral ons voorbeeld niet, en gebruik de tools die jullie zelf reeds kennen en gebruiken. Enkele voorbeelden:

  • Microsoft Teams
  • Google Hangouts
  • Google Drive
  • WhatsApp
  • Dropbox
  • Discord
  • E-mail
  • Trello
  • Zoom

Transparantie

Remember, we zitten niet meer fysiek samen dus het is moeilijk voor jullie team om grip te krijgen met de business. In deze onzekere tijden willen we iedereen duidelijkheid geven door open en eerlijk te communiceren.

Opportuniteit

Of we het nu willen of niet maar in deze periode zullen we allemaal leren omgaan met uitzonderlijke situaties en crisis management. Mogelijk ligt de workload momenteel ook wat lager dus is dit een ideale opportuniteit om aan de eigen skillset te werken.

Denk aan online opleidingen, webinars, certificaties, of leer een nieuwe tool via (gratis) tutorials op YouTube… De mogelijkheden zijn eindeloos en dit geeft ons de mogelijkheid om sterker, beter en slimmer uit deze lockdown te komen!

Laten we hier samen sterker uitkomen. Nog vragen over onze way of working of een samenwerking? Neem vrijblijvend contact op!