Blog

5 tips voor social media video’s

O-Rouge Case
Interessante videocontent posten op social media is de perfect manier om je te onderscheiden van de toenemende online concurrentie. Maar hoe doe je dat? Ontdek onze 5 geweldige videotips om meer betrokkenheid te creëren.

Videocontent inzetten op social media is een belangrijke kans voor veel professionals.

Het is steeds lastiger om je als bedrijf te onderscheiden van de toenemende online concurrentie. Probeer daarom naamsbekendheid op te bouwen en om top-of-mind te blijven bij jouw doelgroep. Je wil tenslotte dat ze aan jouw bedrijf denken zodra er behoefte is voor jouw product of dienst, en niet aan je concurrent. Interessante videocontent posten op social media is hier de perfect manier voor. Omdat video doorgaans meer aandacht trekt (en boeiender is) dan bijvoorbeeld een statische foto.

Bovendien is het zo dat het algoritme in de meeste gevallen de prioriteit geeft aan content die de meeste betrokkenheid ontvangt. Op platforms zoals LinkedIn hebben video’s bijvoorbeeld vijf keer zoveel kans op comments dan eender welk type post. Kortom, video’s zijn dus noodzakelijk en onmisbaar in 2022 voor een grotere engagement op social media.

Allereerst 4 verschillende soorten video content op een rijtje

1. Stories: Stories zijn korte (verticale) video’s (tot 15 seconden lang) die na 24 uur verdwijnen. Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en LinkedIn hebben allemaal hun eigen versie van Stories.
2. Korte video’s: Deze video’s zijn populair op TikTok en Instagram Reels. Ze kunnen tussen de 5 seconden en 1 minuut duren en worden meestal automatisch afgespeeld.
3. Lange video’s: Deze video’s kunnen worden gedeeld op Instagram via IGTV, of op YouTube, Facebook en LinkedIn. Long-form video’s zijn meestal meer dan 1 minuut lang.
4. Live streams: Live streams zijn onbewerkte video’s die ter plekke worden gestreamd. Deze kan je terugvinden op Facebook, TikTok, Instagram, YouTube en LinkedIn.

Top 5 videotips om jouw doelgroep effectief te bereiken en meer betrokkenheid te creëren

1. Bied een meerwaarde voor de kijkers en zorg voor high-quality beeldmateriaal

Zoals eerder vermeld, is het cruciaal om de aandacht van het publiek te trekken, maar het is nog belangrijker om die aandacht vast te houden. Je wilt uiteraard dat mensen je video’s volledig consumeren. Als je dus video’s maakt voor social media, of dat nu voor Twitter, Instagram, LinkedIn of Facebook is, moeten die video’s steeds iets van waarde bieden voor de kijkers. Stel jezelf dus best de volgende vraag vooraleer je begint met het maken van je video:

“Welk persoonlijk voordeel heeft de kijker bij het zien van mijn video?”

Met de groeiende populariteit van video op sociale media, verwachten zowel de gebruikers van sociale media als de platforms zelf bovendien inhoud van hoge kwaliteit. Instagram liet zelfs weten dat het algoritme van Instagram Reels onscherpe video’s met een lage resolutie zal deprioriteren

2. De eerste 5 seconden van je video zijn cruciaal

Je hebt ongeveer vijf seconden in een video om iemands aandacht te trekken voordat ze verder scrollen. Als je maar vijf seconden van iemands tijd hebt, zorg er dan voor dat de intro van je video bijzonder boeiend is! Het moet mensen nieuwsgierig maken naar wat er nog gaat gebeuren. We raden daarom aan om je logo, een verleidende vraag, zin of call-to-action steeds vooraan in je video te zetten.

3. Zorg voor een duidelijke flow en houd je videocontent zo kort mogelijk

De beste video’s op sociale media hebben een duidelijke inleiding, midden en slot. Probeer bovendien je video’s zo kort mogelijk te maken, knip alle overbodige delen eruit en bewaar alleen de meest relevante en hoogwaardige inhoud voor jouw sociale-mediapagina’s.

Door je video te organiseren (en te beperken) tot 3 tips of secties, kun je duidelijk en beknopt zijn. Als kijkers de video gemakkelijk kunnen volgen, zullen ze eerder geneigd zijn om deel te nemen aan de conversatie, een commentaar achter te laten of de video te delen met hun volgers.

Tip: Nu de aandachtsspanne van mensen steeds meer afneemt, is het essentieel dat je video’s alleen relevante en boeiende inhoud bevatten, zonder extra onnodige opvullers.

4. Gebruik tekst en ondertitels
Ondertitels en tekst maken je video’s niet alleen toegankelijker voor doven en slechthorenden, maar zorgen er ook voor dat kijkers kunnen volgen, zelfs als hun volume uitstaat.

Terwijl sommige platforms zoals Facebook, IGTV en YouTube automatisch ondertitels genereren, moet je deze bij andere platforms zoals TikTok en Instagram Reels zelf toevoegen. Beide apps hebben echter eenvoudig te gebruiken tekstbewerkingstools. Zorg ervoor dat je hetzelfde lettertype, dezelfde kleuren en dezelfde stijl gebruikt voor elke video om een samenhangende branding te creëren in jouw social media-video’s.

Het grootste voordeel van ondertitels is dat ze de video gemakkelijker verteerbaar maken. Een andere belangrijke reden om ondertitels te gebruiken in videocontent heeft te maken met de manier waarop video’s automatisch worden afgespeeld op sociale media. Facebook-video’s starten bijvoorbeeld automatisch op mute – dit betekent dat je geen kans hebt om de aandacht van jouw publiek te trekken met krachtige woorden, tenzij ze het geluid aanzetten. Ondertitels helpen je jouw boodschap over te brengen, of de video nu gedempt is of niet.

5. Voeg een call-to-action toe
Guess what?! We hebben het beste voor het laatst bewaard.

De laatste tip voor het succes van jouw social media video is het gebruiken van een call-to-action. Een geweldige video is zinloos als hij geen krachtige call-to-action bevat die helpt om uw bedrijfsdoelstellingen te halen. Na het bekijken van een video, hebben mensen  nood aan richting. Ze willen worden verteld wat ze moeten doen en waar ze nu naartoe moeten. Dit antwoord moet je dus steeds voorzien in je video.

Met een dynamische mix van audio- en beeldelementen is social media video een krachtig middel om jouw merkverhaal te vertellen en waarde te bieden aan jouw doelgroep – en alles wat je nodig hebt is een smartphone en een beetje geduld…

Door deze eenvoudige tips voor social media video’s te implementeren, zal je een toename zien in betrokkenheid, bereik en merkbekendheid.

Google Search Generative Experience (SGE): de nieuwe manier van zoeken

Google Search Generative Experience (SGE): de nieuwe manier van zoeken

Met de Search Generative Experience (SGE) combineert Google de huidige manier van zoeken met AI (Artificial Intelligence). Je zal dus niet meer door verschillende websites hoeven te bladeren om informatie te vinden. Met SGE krijg je meteen een specifiek antwoord op je vraag. Hoe dat juist werkt? In deze blog lees je er alles over.

Google Consent Mode V2: De nieuwe standaard voor privacy binnen Google Ads

Google Consent Mode V2: De nieuwe standaard voor privacy binnen Google Ads

Hoewel het er al een tijd aan zat te komen, is het nu zeker: Google neemt verdere stappen om gebruikersprivacy te waarborgen voor browser Chrome. Dat doet het door Consent Mode V2 verplicht te maken voor domeinen die de advertising services van Google gebruiken. In deze blog duiken we dieper in de allernieuwste privacy-update van de populairste zoekmachine ter wereld.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Möbius
Managing Director

Met kwalitatieve videocontent kan je het verschil maken: mensen raken en tot actie aanzetten.

Marketing

Online marketing, dat is dé manier voor meer klanten en meer omzet en je krijgt meer relevante bezoekers voor je website. Digitong is Google Premier Partner en behoort tot de top 20 online marketingbureau’s in België. We weten als geen ander dat digitale Marketing overweldigend kan zijn. Het goede nieuws is dat we je kunnen helpen. Ontdek hoe we werken.