Marketing

Video Advertising

Breng jouw business in beeld

Door op een slimme manier video content in te zetten, en in het bijzonder via YouTube als platform, kan je een enorme branding impact creëren. De juiste content en geschikte advertenties zullen ertoe leiden dat YouTube gebruikers je merk leren kennen en herkennen. YouTube is het ideale upper funnel kanaal.

YouTube is de grootste zoekmachine na Google

Met YouTube ads heb je een immens groot bereik en kun je gericht doelgroepen aanspreken op basis van hun interesses. Daarnaast is YouTube de tweede grootste zoekmachine ter wereld. Veel mensen gebruiken YouTube om dingen op te zoeken. Denk hierbij aan how to’s, product reviews, unboxings, … Hieronder enkele, indrukwekkende cijfers op een rijtje:

YouTube kan bovendien ook perfect ingezet worden als ‘full-funnel marketingstrategie’. Dit platform is namelijk ideaal voor het creëren van awareness en engagement. Zo maak je de doelgroep alvast warm voor je product of dienst en kan je hen makkelijk naar de finish van de sales funnel begeleiden.

Nog interessanter… YouTube Ads worden met een CPV – Cost per View – model afgerekend. Daardoor betaal je alleen wanneer iemand ervoor kiest om ten minste dertig seconden van je video te bekijken of op je advertentie klikt. Met andere woorden, je betaalt alleen wanneer iemand interesse toont in jouw product/dienst. Het voordeel van YouTube advertising is dus dat je relatief weinig betaalt voor een enorm bereik.

Focus op performance

Onze digitale marketing specialisten werken puur performance-gericht. Dit wil zeggen dat alle acties die mensen nemen, nadat ze op een van onze advertenties klikken, gemeten worden met conversion tracking. Van een conversie is sprake wanneer iemand op je advertentie klikt en vervolgens iets doet wat jou zakelijk voordeel oplevert (o.a. online aankoop). Het aantal conversies is een van de belangrijkste parameters voor het beoordelen van de campagne.

Hoe zien videoadvertenties er precies uit?

  • Display ads: video-ads die rechts van de aanbevolen video en boven de lijst met videosuggesties worden weergegeven. Deze worden alleen getoond op desktop.
  • Overlay ads: semi-transparante overlay-advertenties die in de onderste 20% van de video worden weergegeven. Ook enkel zichtbaar op desktop.
  • Skippable video ads: video-ads die de kijkers na 5 seconden kunnen wegklikken. De ads worden vertoond vóór, tijdens of op het einde van de video.
  • Non-skippable video-ads: Deze advertenties moeten kijkers volledig uitkijken alvorens ze hun geselecteerde video kunnen bekijken. Ze duren maximum 15 à 20 seconden en ook deze kunnen vóór, tijdens of op het einde van een video verschijnen.
  • Bumper ads: video ads van maximaal 6 seconden, die de kijkers niet kunnen overslaan. Perfect om kort en krachtig je boodschap over te brengen.
  • Sponsored cards: Kijkers krijgen op een bepaald moment een schermpje te zien terwijl ze de video bekijken. Deze bevatten vaak content die mogelijk relevant is voor de video, bijvoorbeeld extra informatie over producten die in de video te zien zijn. Sponsored cards zijn korte teasers van enkele seconden.
Billy
Digital marketing specialist

“Een video zonder storyboard is als een huis zonder fundering.”

Klaar om jouw business in beeld te brengen met video advertising?

We bijten niet

Laat een berichtje achter. Onze experts bekijken vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw business.