Marketing

Event & festival marketing

Zet je evenement of festival in de kijker en let’s get the party started!

Van een goed feestje zijn we bij Digitong niet vies, en al helemaal niet om dit feestje aantrekkelijk in beeld te brengen bij de juiste doelgroepen. “Een evenement zonder marketing, is als een café zonder bier.” Dus, organiseer jij een festival of (groot) evenement? Met een gezonde mix van sociale media en zoekmachine advertenties gaan we jouw exacte doelgroep bereiken. Aan de hand van de meest relevante content en overtuigende advertenties sturen we iedereen dansend naar de ticketshop.

Waarom is event marketing zo belangrijk?

Door het overaanbod van events en festivals is het nu meer dan ooit belangrijk om je te onderscheiden van de massa. Event marketing is de perfecte manier om hiermee te starten.

Event marketing biedt je nieuwe kanalen en methoden aan om in contact te komen met toekomstige en terugkerende klanten. Of je nu een tournee organiseert, een grootschalig internationaal festival of een underground rave, event marketing is een cruciaal onderdeel van je marketingstrategie om je evenement te doen slagen.

Event marketing kan je bedrijf op verschillende manieren ten goede komen:

  • Brand awareness opbouwen voor, tijdens én na een evenement
  • Uitbreiden van vaste bezoekers en je customer list vergroten
  • Merkwaarde verhogen
  • Nieuwe kansen creëren voor toekomstige edities
  • De betrokkenheid, tevredenheid en retentie van klanten vergroten
  • Nieuwe partners aantrekken

 

De beste marketingstrategie voor jouw evenement of festival

SEA

Als Google Premier Partner hebben we toegang tot alle nieuwste en beste technologieën die Google te bieden heeft. Deze zetten we dan in over Google’s volledige netwerk. Aan de hand van search, display en video advertising zorgen we dat jouw doelpubliek jullie naam kent en zonder probleem kan terugvinden.

Social media

Social media verliezen we zeker niet uit het oog. Dit is hét kanaal om gezien te worden als aantrekkelijk evenement of festival en sales te genereren. In onze mix van platformen dienen de social media kanalen tevens om de branding van een evenement te versterken.

Strategie

Inzichten, planning, zoekwoorden, biedstrategie, budgetbeheer,…. You name it, we’ll do it! Bij evenementen is het belangrijk om kort op de bal te spelen in verband met announcements, nieuws of gewoon leuke branding-posts. Deze tonen aan de meest relevante mensen, met het juiste budget op het juiste moment is doorslaggevend.

Video is king!

Daarom zetten we dit maar al te graag in om je evenement in de kijker te zetten. Door middel van gedetailleerde targeting kunnen we video advertenties tonen op relevante YouTube-kanalen of zelfs specifieke YouTube-video’s die gerelateerd zijn aan relevante onderwerpen voor jouw business. Zelf geen video’s bij de hand? No problem! Onze eigen video experts maken samen met jou een video die toekomstige bezoekers laat uitchecken in je ticketshop.

Houd het success van je evenement of festival aan doorheen het hele jaar

Voor evenement- en festivalgangers kan het lijken alsof een evenement of festival in een flits voorbij is, maar de marketinginspanningen achter de schermen beginnen vroeg en duren aanzienlijk langer. Zodra het evenement of festival voorbij is, begint het werk opnieuw om de anticipatie voor de volgende editie op te bouwen.

Een succesvolle event marketingstrategie kan de inspanningen voor de volgende editie een vliegende start geven.

Billy
Event Marketing Specialist

“Een evenement zonder marketing, is als een café zonder bier.”

Happy Customers

Ben je klaar om je evenement of festival naar een hoger niveau te tillen?

Onze specialisten staan klaar om je verder te helpen, meedansen kunnen we ook als de beste (wink wink)!

We bijten niet

Laat een berichtje achter. Onze experts bekijken vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw business.