Development

Onderhoud van een website of -shop

Is dat echt nodig, zo een onderhoudscontract?

Het lijkt misschien een verkooppraatje maar dat is het zeker niet. Neem even de tijd en het belang van een onderhoudscontract op maat zal snel duidelijk worden.

Wat is een onderhoudscontract oftewel SLA?

Wel eens gehoord van een SLA? Ja, dat is gezond of kan pijn doen. Maar we hebben het hier over Service Level Agreement. Dat klinkt minder smakelijk maar laat zeker geen blauwe plekken achter! Een SLA is een overeenkomst tussen de klant en wij dus, Digitong.

Simpelweg, we zorgen ervoor dat jouw dierbare website of webshop spik & span blijft. Dit doen we door het CMS-platform, WordPress samen met de geïnstalleerde plug-ins, zoals Woocommerce up-to-date te houden. Dat kan door optimalisaties aan de database uit te voeren, gebroken links (404) te herstellen, back-ups te maken, de snelheid te optimaliseren…

Waarom moet ik mijn website updaten?

Updates veranderen niets aan de look en feel van de website, dus waarom zou je ze dan uitvoeren? Ondanks dat er visueel niet veel verandert, worden er op de achtergrond toch verschillende aanpassingen doorgevoerd. Zo verbetert in iedere update de privacy, veiligheid en nog zoveel meer… Hier zijn enkele voorbeelden waarom je je website altijd up to date moet houden:

1. Voor de veiligheid

De geruchten dat WordPress niet veilig zou zijn kloppen niet. Elke niet onderhouden CMS website of -shop is vatbaar voor hackers. Dit is natuurlijk niet anders voor WordPress. Omdat WordPress nu eenmaal het populairste en meest gebruikte CMS-systeem ter wereld is, is het jammer genoeg ook een populair doelwit voor hackers. Maar wees niet bezorgd, met de nieuwste versie van WordPress of Woocommerce ben je zeker van een optimale bescherming!

Een up-to-date WordPress site = een veilige site!

2. Voor de snelheid en vindbaarheid

Een traag werkende website is een afknapper voor bezoekers en zoekmachines (Google, Bing, …). Verouderde thema’s of plugins kunnen je website enorm doen vertragen en zorgen er ook voor dat je minder goed scoort in de zoekresultaten!

Een WordPress site met de nieuwste releases zal efficiënter en sneller werken dan de vorige versie. Met de meest up to date versie van WordPress kunnen we ook SEA toepassen om nog betere cijfers te genereren.

3. Voutjes en Ferbeteringen

Bij elke nieuwe release van het CMS-systeem of plugins kunnen er een aantal bugfixes doorgevoerd zijn of zijn er nieuwe functionaliteiten bijgekomen. Indien er technische foutjes opduiken na een update van jouw CMS of plugin worden deze meteen behandeld. Zijn er nieuwe functionaliteiten gelanceerd, dan kan jij daar meteen van profiteren!

Door het regelmatig bijwerken van content verbeter je niet alleen je gebruikservaring en -interface (UX/UI), maar ook je score in zoekresultaten.

Dus…
beter voorkomen dan genezen

We merken dat klanten deze noodzaak vaak onderschatten. Door te lang te wachten om je site te onderhouden, loop je het risico dat er zich problemen voordoen die niet op korte termijn op te lossen zijn. Je website kan minder snel worden, niet meer naar behoren functioneren, onveilig en dus vatbaar voor hackers worden!

Digitong helpt je graag deze zorgen weg te nemen

Het onderhoud van een website neemt veel tijd in beslag en gaat verder dan enkel de site en plugins up-to-date te houden. Bovendien is technische kennis vaak vereist: HTML, web servers, DNS server, browser en server caching, beveiliging tegen hackers, database onderhoud …  Tegen een vast bedrag per jaar nemen we je dit technisch onderhoud graag uit handen.

Samen bespreken we welk onderhoudscontract het beste bij je past en kan op geregelde basis bijgestuurd worden. We volgen jouw website nauwlettend op en voeren updates en technische aanpassingen uit, zodat jij steeds op beide oren kan slapen.

Daarom zou een ‘ontzorgingscontract’ misschien wel een betere naam zijn voor ons onderhoudscontract.

Wist je dat

  • een regelmatig onderhouden site beter scoort in Google!
  • 83% van alle gehackte WordPress sites  niet up-to-date zijn!
  • met een onderhoudscontract je onderhoudskosten meteen duidelijk zijn.

Davy

Lead Digital Design

 

“Een up-to-date WordPress site = een veilige site!”

Safety first

We merken dat klanten deze noodzaak vaak onderschatten.

Door te lang te wachten om je site te onderhouden, loop je het risico dat er zich problemen voordoen die niet op korte termijn op te lossen zijn. Je website kan minder snel worden, niet meer naar behoren functioneren, onveilig en dus vatbaar voor hackers worden! Samen werken aan een veilige, snelle en feilloze website?

We bijten niet

Laat een berichtje achter. Onze experts bekijken vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw business.