Marketing

Shopping / Performance Max Campagnes

Direct meer verkopen in jouw webshop

Met shopping (ondertussen Performance Max in Google Ads) campagnes kan je producten van jouw webshop promoten zodat (potentiële) klanten weten wat je te bieden hebt. Mensen die een dergelijk product zoeken, krijgen dan jouw aanbod aan producten te zien met de bijbehorende prijs. En alleen wanneer deze mensen ook effectief klikken op jouw advertentie betaal je daar een kost-per-klik bedrag voor. Shopping campagnes zorgen ervoor dat je producten van jouw webshop kan promoten via diverse kanalen zoals Google, Meta, etc.

Shopping / Performance Max campagnes opzetten

Je hoeft geen tekstadvertenties te schrijven zoals je dat doet voor zoekadvertenties bij Google Shopping of Microsoft Shopping. Deze shopping campagnes worden automatisch gegenereerd met behulp van de gegevens in jouw product data feed. Een product data feed is een lijst van alle producten die je verkoopt. En het is niet zomaar een lijstje: dit lijstje moet in
een speciaal, door Google vereist formaat zitten met attributen die jouw producten omschrijven (denk aan spreadsheet!). Ook voor Meta & Microsoft moeten je producten deze attributen hebben.

Zodra je product data feed tip-top in orde is, kan deze live worden ingevoerd in het Google Merchant Center. Ook Meta en Microsoft Ads bieden de mogelijkheid om shopping campagnes op te zetten. Je kan hierbij ook de feed gebruiken die je in Google Merchant Center hebt gebouwd. Bij Meta Shopping Ads heb je wel de mogelijkheid om tekstadvertenties te schrijven bij je Shopping Ads. Chinees voor jou? Geen probleem, wij vertalen alles naar jouw favoriete taal en helpen je graag bij het opzetten van de ideale shopping campagne(s) voor jouw bedrijf.

Uiteraard zijn Smart Shopping campagnes in Google Ads verleden tijd sinds september 2022. Shopping campagnes zijn geswitcht naar Performance Max Campagnes.

Performance Max

Performance Max-campagnes zijn het volgende hoofdstuk van Google. Ze willen adverteerders helpen om klanten op een effectieve manier te bereiken en betere resultaten te behalen door middel van automatisering. Performance Max combineert de beste automatiseringstechnologieën in biedingen, targeting, creatives en attributie om te helpen groeien in conversies en waarde te stimuleren. Je kan de advertenties in real-time aanpassen om consumenten te bereiken met relevante en zinvolle ervaringen op schaal, ongeacht het kanaal of apparaat waarop ze zich bevinden.

Wat is Performance Max nu?

Het is een beetje een one-size-fits-all soort campagne-type waarbij je gebruik kan maken van het hele Google netwerk in 1 campagne. Bij het aanmaken van een performance max werk je met een combinatie van assets en kan je tot

  • 15 afbeeldingen 
  • 5 logo varianten
  • 5 video’s
  • 5 headlines van 30 karakters
  • 5 lange headlines van 90 karakters
  • 5 beschrijvingen

 

aanmaken. Vervolgens gaat de machine learning van Google aan de slag bij de lancering van de campagne en worden de ads automatisch over alle Google platformen verspreid: Search, Display, YouTube, Gmail & Discovery. Performance Max is momenteel uitgerold voor zowel lead gen als voor E-commerce.

 

Performance Max campagne vs. Smart Shopping campagne?

Het grootste verschil tussen Performance Max en Smart Shopping Campaigns is dat Performance Max veel verder gaat in automatisering en targeting mogelijkheden. Bij Smart Shopping is het bijvoorbeeld niet mogelijk om audiences toe te voegen, bij Performance Max wel. Daarbij worden Performance Max campagnes op een veel uitgebreider netwerk getoond waardoor je veel meer mensen kan bereiken. Ook is het ook mogelijk bij Performance Max om audience signals mee te geven, terwijl dat niet het geval was bij Smart Shopping campagnes. Tenslotte kan je veel meer assets toevoegen aan Performance Max campagnes, naast je productfeed.

Smart Shopping campagnes zijn volledig vervangen door Performance Max campagnes.

 

Optimaliseren op basis van ROAS (ROI)

Bij Google Shopping Ads is er de mogelijkheid om reports te bekijken van de meest verkochte producten in jouw webshop via Google Shopping campagnes. Zo kunnen we specifieke campagnes opzetten voor de top producten. Daarnaast kunnen we op basis van marge (cost of goods sold) gaan bepalen welke Return On Ad Spend (ROAS) we willen bereiken. Producten met hoge marges kunnen we een lagere ROAS meegeven, producten met lage marges geven we dan een hogere ROAS mee. Op die manier kunnen we garanderen dat het advertentiebudget dat we in de campagnes steken, ook effectief een bepaalde return on investment (ROI) behalen.

Cedric T.
Teamlead Performance

“Met Shopping campagnes kan je op een rendabele manier jouw producten online verkopen.”

Heb jij hulp nodig met het verkopen van jouw online producten?

Daar kunnen wij voor zorgen! Wij zijn Google Premier Partner en behoren tot de top 3% van Belgische agencies die deze badge mogen dragen. Digitong lanceert dagelijks nieuwe campagnes. We’re pretty good at it. 😉 Onze E-commerce specialisten helpen je graag bij het opzetten van online advertentiecampagnes die jouw doelstellingen bereiken. 

We bijten niet

Laat een berichtje achter. Onze experts bekijken vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw business.