Blog

Growth Approach vs traditioneel webdesign

Onze Growth Approach is een data-gedreven benadering van website-ontwikkeling waarbij de nadruk ligt op continu verbeteren in plaats van op het bouwen van een website en vervolgens dit te vergeten. Het idee is om te beginnen met een minimum viable product (MVP) en vervolgens te blijven verbeteren op basis van data en feedback van gebruikers.

Stel je eens voor: je hebt een nieuwe website nodig voor je bedrijf, maar in plaats van een grote hoeveelheid tijd en geld te investeren in een website die misschien niet aansluit bij de wensen van je doelgroep, kies je ervoor om de website geleidelijk te ontwikkelen en te verbeteren aan de hand van data en feedback van gebruikers.

Onze DGA (Digitong Growth Approach) is een iteratieve benadering en is gebaseerd op ‘continuous growth’ methodiek en is ontworpen om onze klanten snelle resultaten te bieden door het continu verbeteren van hun digitale aanwezigheid. Dit betekent dat we niet stoppen bij het lanceren van een website of product, maar constant blijven werken aan verbetering en groei. In deze blogpost gaan we dieper in op wat onze Digitong Growth Approach precies inhoudt en hoe wij dit toepassen binnen onze projecten.

 

Waarom deze Growth Approach? 

Traditioneel webdesign richt zich op het lanceren van een volledig nieuwe website in één keer. Dit kan echter leiden tot een aantal uitdagingen, zoals een lange ontwikkeltijd, een hogere kostenpost en het feit dat veranderingen en verbeteringen niet eenvoudig kunnen worden doorgevoerd na de lancering. Met onze Digitong Growth Approach vermijden we deze problemen door kleine verbeteringen en aanpassingen door te voeren op basis van data en feedback, in plaats van één grote verandering aan te brengen.

 

Maar wat is deze Growth Approach exact?

Onze Growth Approach is een data-gedreven benadering van website-ontwikkeling waarbij de nadruk ligt op continu verbeteren in plaats van op het bouwen van een website en vervolgens dit te vergeten. Het idee is om te beginnen met een minimum viable product (MVP) waarbij een kleine, werkbare versie van een website wordt gelanceerd en vervolgens geleidelijk wordt verbeterd aan de hand van data over gebruiksgedrag en feedback van gebruikers In plaats van een groot budget te investeren in een website die misschien niet aansluit bij de wensen van je doelgroep, kies je ervoor om eerst een kleine versie van de website te lanceren en deze vervolgens geleidelijk te verbeteren.

 

Hoe werkt het?

Onze aanpak bestaat uit drie fasen: strategie, lancering en groei. 

  • Strategie: Tijdens deze fase bepalen we samen met onze klanten hun groeidoelen en de stappen die nodig zijn om deze doelen te bereiken. Bovendien analyseren we ook de huidige prestaties van de website en identificeren verbetergebieden.
  • Lancering: Na het vaststellen van de strategie lanceren we een minimale, functionele versie van de website. Dit betekent dat we de meest belangrijke functies en elementen lanceren, zodat de website direct bruikbaar is en we kunnen beginnen met verzamelen van data en feedback.
  • Groei: Op basis van deze data en feedback, verbeteren we de website en ontwikkelen nieuwe functies en strategieën om onze klanten te helpen groeien en hun doelstellingen te bereiken.We blijven de prestaties van de website analyseren en verbeteren, totdat we de groeidoelen hebben bereikt.

 

Hoe passen we het toe?

Bij Growth Approach volgen we deze aanpak op de voet. We richten ons niet alleen op de lancering van een product, maar blijven werken aan verbetering en groei. Dit doen we door nauw samen te werken met onze klanten en door constant data en gebruikersfeedback te analyseren. Hierdoor kunnen we snel aanpassingen doorvoeren en blijven we groeien. Maar dat is niet alles. Binnen onze aanpak richten we ons ook op de groei van onze klanten. We helpen hen niet alleen met het ontwikkelen en verbeteren van hun website of product, maar geven ook advies over hoe ze hun groei kunnen versnellen. Hierdoor kunnen ze snel groeien en hun doelen bereiken.

 

Wat zijn de voordelen van deze aanpak?

  • Snelle resultaten: deze MVP-benadering zorgt ervoor dat onze klanten binnen enkele weken al resultaten zien.
  • Laag risico: er wordt minder geld geïnvesteerd in één grote lancering; als er problemen zijn met de website, zijn deze minder groot en worden deze eenvoudiger opgelost.
  • Continu verbeteren: Onze aanpak staat altijd open voor verbeteringen, zodat onze klanten altijd up-to-date blijven met de nieuwste technologieën en best practices. 
  • Data-gedreven benadering: Onze aanpak is gebaseerd op data en feedback van gebruikers, waardoor we gericht kunnen verbeteren en groeien.
  • Flexibiliteit: Onze aanpak is flexibel, zodat we altijd kunnen inspelen op veranderende behoeften en doelstellingen van onze klanten.

 

Waarom werkt het?

Door continu verbeteringen door te voeren op basis van data en feedback, zorgen we ervoor dat we altijd op de juiste weg zijn om groei te bereiken. Hierdoor worden veranderingen en verbeteringen snel en eenvoudig doorgevoerd, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van de website. Bovendien blijft de website altijd up-to-date en wordt het aangepast aan de veranderende behoefte van onze klanten én hun klanten. 

Onze Digitong Growth Approach is gericht op het realiseren van snelle en blijvende groei voor onze klanten. Door samen te werken en continu te verbeteren, helpen we onze klanten hun digitale doelstellingen te bereiken en boven de concurrentie uit te stijgen. Ons team van experten heeft jarenlange ervaring met website-ontwikkeling en het toepassen van groei-principes. We weten hoe we de juiste strategieën en technologieën moeten inzetten om onze klanten te helpen groeien. 

Bovendien bieden we transparantie en inzicht in de resultaten. Onze klanten krijgen regelmatig rapporten en updates over de prestaties van hun website, zodat ze altijd op de hoogte zijn van de vorderingen en kunnen zien hoe ze groeien. 

Om deze Growth Approach succesvol toe te passen, is het ook belangrijk om een team te hebben dat multidisciplinair is en bestaat uit experts op het gebied van website-ontwerp, ontwikkeling, marketing en data-analyse. Dit zorgt ervoor dat er een goede samenwerking is tussen de verschillende disciplines en dat er snel en efficiënt verbeteringen kunnen worden doorgevoerd.

Kortom, onze Digitong Growth Approach is de ideale oplossing voor bedrijven die snelle en blijvende groei willen realiseren in hun digitale aanwezigheid. Neem contact met ons op om te zien hoe we jou kunnen helpen om jouw doelstellingen te bereiken. 

3 voordelen van animated HTML5 advertenties

3 voordelen van animated HTML5 advertenties

Geanimeerde HTML5 advertenties leiden met een doordachte opbouw, interactieve elementen en relevante content de doelgroep nóg meer naar die felbegeerde conversie. Ontdek hier 3 redenen om te kiezen voor html5 banners.

Start je eigen webshop – Checklist

Start je eigen webshop – Checklist

Bubblewrap knijpen geeft je voldoening, maar weet je wat nog nét iets meer voldoening geeft? Vakjes afvinken! Omdat je als webshop starter al genoeg aan je hoofd hebt, hebben wij de ultieme webshop checklist gemaakt.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Cedric S.
Managing Partner & Head of Development

“Samenwerken, verbeteren en groeien: het recept voor digitale successen.”

Strategie

Je wilt graag jouw digitale aanwezigheid vergroten, maar je hebt geen idee hoe? Je wilt klanten via een digitale weg aantrekken, overtuigen en behouden? Een digitale strategie biedt hier een antwoord op. Het vormt het digitale grondplan van elk bedrijf waarbij er antwoord wordt gegeven op volgende vragen om zo de juiste online kanalen in te zetten en de verdere digitale strategie te bepalen. Ontdek hoe.