Blog

Herinnerings-advertenties en Advertenties in Zoekresultaten

O-Rouge Case
Mensen komen naar Instagram om nieuwe merken en producten te ontdekken. Instagram introduceert nu twee nieuwe advertentieproducten die bedrijven meer mogelijkheden bieden om ontdekt te worden en waardevolle connecties op te bouwen: 
  • Herinneringsadvertenties 
  • Advertenties in zoekresultaten.

Herinneringsadvertenties

Instagram werkt sinds kort samen met merken zoals Starz om een nieuwe advertentie-indeling te testen. Deze maakt het eenvoudiger om toekomstige evenementen of lanceringen waarin mensen mogelijk geïnteresseerd zijn aan te kondigen, hun eraan te herinneren en op de hoogte te houden.

Herinneringsadvertenties zijn beschikbaar voor alle adverteerders en helpen je om bekendheid en betrokkenheid op te bouwen voor geplande evenementen op Instagram.  Mensen kunnen kiezen voor handige herinneringen en ontvangen 3 meldingen: één dag van tevoren, 15 minuten van tevoren en op het moment van het evenement. Ideaal voor eventorganisers om ook op Instagram events te promoten, wat voorheen enkel via Facebook kon.

Naast advertenties kan je ook herinneringen toevoegen aan je organische Instagram berichten.

Als je een creator of bedrijf bent, kun je Instagram-berichten maken met herinneringen voor je geplande evenementen. Mensen die het bericht zien, kunnen op het notificatiepictogram linksonder in je bericht tikken om zich aan te melden voor herinneringen voor je evenement. Je kunt een herinnering toevoegen aan een bericht met merkinhoud en aan een bericht met producttags. Je kunt een bericht met een herinnering ook delen in Verhalen. 

Je moet het bericht minimaal 1 uur en maximaal 3 maanden voor het evenement maken. 

Creëer hype rond je geplande events met Instagram-berichten met herinneringen 

Volg deze stappen om Instagram-berichten te maken met herinneringen voor je evenement:

  • Maak een nieuw bericht voor het Instagram-overzicht.
  • Tik onder Nieuw bericht op Herinnering toevoegen.
  • Vul je evenementtitel in en selecteer je begintijd. Je kunt eventueel ook een eindtijd toevoegen.
  • Voltooi je bericht en tik op Delen.

Nu kunnen mensen die je Instagram-bericht zien ervoor kiezen om een herinnering voor je evenement te krijgen.

Nadat je een herinnering aan een bericht hebt toegevoegd, kun je meer berichten met herinneringen maken voor hetzelfde evenement. Je hoeft geen nieuwe evenementgegevens toe te voegen. Selecteer in plaats daarvan Herinnering toevoegen en kies één van je bestaande evenementen uit de lijst. 

Als je een herinnering wilt bewerken of verwijderen, tik je rechtsboven in het bericht op … en selecteer je Bewerken. Tik vervolgens op de regel met de evenementnaam en begintijd om de evenementgegevens te bewerken of het evenement te verwijderen.

Advertenties in zoekresultaten

Instagram test ook advertenties in zoekresultaten om mensen te bereiken die actief op zoek zijn naar bedrijven, producten en inhoud. Advertenties verschijnen in het overzicht wanneer mensen tikken op een bericht uit de zoekresultaten. Instagram is van plan om deze plaatsing wereldwijd in de komende maanden te lanceren.

Keep an eye out dus voor de nieuwe mogelijkheden binnen zoekresultaten. 

Heb jij nog hulp nodig met je Meta campagnes? Digitong is trotse Meta Business partner. Wij helpen je graag verder. 

 

 

Gaat AI de SEO marketeer vervangen

Gaat AI de SEO marketeer vervangen

Friends of Search richt zich op het delen van de nieuwste inzichten en technieken op het gebied van SEO, SEA en het helpen van marketeers bij het verbeteren van hun online marketingstrategieën. Dit jaar was hun 10e editie, en wij waren uiteraard ook daar.

De toekomst van SEA en hoe AI hier een rol in zal spelen

De toekomst van SEA en hoe AI hier een rol in zal spelen

Artificiële intelligentie (AI) heeft de digitale marketingwereld veroverd, en PPC vormt daarop geen uitzondering. Met behulp van AI kunnen we veel alledaagse taken in PPC-campagnes automatiseren, maar het is nog ver verwijderd van het volledig automatiseren van de hele campagne. Zoals Frederick Vallaeys van Optmyzr het zegt: “We zullen zelfrijdende auto’s hebben voordat we volledig geautomatiseerde PPC-campagnes zullen hebben.” Niettemin zijn er een paar soorten AI die jouw PPC-campagnes aanzienlijk kunnen verbeteren.

Blended ROAS

Blended ROAS

Hoe moet je in een tijdperk van Cookie Consent, iOS14 en een overvloed aan andere trackingproblemen met attributie werken?

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Cedric T.
Teamlead Performance

De nieuwe features van Instagram maken het mogelijk om evenementen niet enkel op Facebook te promoten, maar ook op Instagram. Dit zorgt voor nieuwe opportuniteiten binnen Meta advertising.

Marketing

Online marketing, dat is dé manier voor meer klanten en meer omzet en je krijgt meer relevante bezoekers voor je website. Digitong is Google Premier Partner en behoort tot de top 20 online marketingbureau’s in België. We weten als geen ander dat digitale Marketing overweldigend kan zijn. Het goede nieuws is dat we je kunnen helpen. Ontdek hoe we werken.