fbpx

Shopping Campagnes.

 

Direct meer verkoop in jouw webshop.

Shopping Campagnes

 

Direct meer verkopen in jouw webshop

Met shopping campagnes kan je producten van jouw webshop promoten, zodat (potentiële) klanten weten wat je te bieden hebt.  Mensen die een dergelijk product zoeken, krijgen dan jouw aanbod aan producten te zien met de bijhorende prijs.

En alleen wanneer deze mensen ook effectief klikken op jouw advertentie betaal je daar een kost-per-klik bedrag voor.

 

Shopping campagnes opzetten

Je hoeft geen tekstadvertenties te schrijven zoals je dat doet voor zoekadvertenties bij Google Shopping of Microsoft Shopping. Deze Shopping campagnes worden automatisch gegenereerd met behulp van de gegevens in jouw productfeed. Een product data feed is een lijst van alle producten die je verkoopt. En het is niet zomaar een lijstje: dit lijstje moet in een speciaal, door Google vereist formaat zitten met attributen die jouw producten omschrijven (denk aan spreadsheet!). 

Zodra je product data feed tip-top in orde is, kan deze live worden ingevoerd in het Google Merchant Center. Ook Facebook en Microsoft Ads bieden de mogelijkheid om shopping campagnes op te zetten. Je kan hierbij ook de feed gebruiken die je in Google Merchant Center hebt gebouwd. Bij Facebook Shopping Ads heb je wel de mogelijkheid om tekstadvertenties te schrijven bij je Shopping Ads. Chinees voor jou? Geen probleem, wij vertalen alles naar jouw favoriete taal en helpen je graag bij het opzetten van de ideale shopping campagne(s) voor jouw bedrijf.

Optimaliseren op basis van ROI

Bij Google Shopping Ads is er de mogelijkheid om reports te bekijken van de meest verkochte producten in jouw webshop via Google Shopping campagnes. Zo optimaliseren we de campagne. Producten met een hogere marge krijgen een hoger budget, producten met een te kleine marge krijgen uiteraard een lager budget. Je kan deze data over marges ook direct meegeven in de product feed. Zo kan je producten groeperen per marge-label.  Meer hierover lees je in onze Google Shopping blog.

 

 

We bijten niet 😉

 

Laat een berichtje achter. Onze experts bekijken vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw business.