Blog

Van stagiairs tot Digitongers

O-Rouge Case
Een stageplaats vinden waar je een eerste relevante werkervaring kan opdoen, is een uitdaging waar iedere student mee in aanraking komt. Daan en Sam vertellen waarom hun stage bij Digitong een gedroomde ervaring was.

Niet zomaar Digitong

In het kader van mijn bacheloropleiding communicatiemanagement PXL Hogeschool te Hasselt, mocht ik in mijn laatste semester een stage doen, zegt Daan. In het vak data driven communication op school, had ik mijn eerste aanraking met Google ads en het analyseren van data. Dit vond ik super interessant. In mijn zoektocht naar een geschikte stageplaats kwam ik Digitong tegen. Als Google Premier Partner leek me dit een ideale stageplaats om meer te leren over mijn nieuwe interesse. Nadat ik mijn sollicitatie had ingediend, werd ik na een kort telefonisch contact uitgenodigd voor een kennismakend gesprek. Voor mij was de keuze snel gemaakt en blijkbaar was er een match langs beide kanten. Ik mocht mijn stage starten bij Digitong!

Deze heb ik met veel plezier bij Digitong gedaan. Van de schoolbanken naar de werkvloer was wel even wennen, maar dankzij de goede begeleiding hier is alles vlot verlopen. Mijn eerste weken bij Digitong werd ik ondergedompeld in de zee van online marketing, en daar vertel ik jullie graag wat meer over. Na het behalen van mijn middelbaar diploma, wou ik een compleet andere richting uit gaan. Na lang zoeken had ik een richting gevonden waar ik mijn tanden kon inzetten, namelijk Digitale Vormgeving op de PXL te Hasselt, zegt Sam.

Voor het stagetraject in het 2e jaar, zocht ik naar groeiende bedrijven met veel variatie in projecten. Een positieve groepssfeer was voor mij ook een belangrijk aandachtspunt. Aangezien Digitong nog volop aan het groeien is, leek het mij zeer interessant om bij hun te gaan solliciteren. Tijdens het eerste gesprek dat we samen hadden kreeg ik meteen een positieve indruk van de groep en had ik meteen het gevoel dat ik hier het beste van mezelf kan bovenhalen. Digitong gaf mij de kans om aan de slag te gaan als stagiair front-end developer, en zo al doende te leren. Al snel begon mijn passie voor webdesign en webdevelopment te groeien.

Van marketing tot development

Binnen het team marketing heb ik van alle potjes eens mogen proeven. Social media- en search advertising, copywriting en content planning, audits en strategische meedenken en nog veel meer, zegt Daan. Als stagiair kreeg ik zo de opportuniteit om te achterhalen wat ik zelf graag doe en waar ik meer over wil leren. Voor mij was dit het hele pakket van Google. Daarnaast was het ook gewoon tof om mee te werken aan zo’n brede klantenportefeuille: Core Festival, Circuit Zolder, Uitgeverij Averbode, Vestio en nog veel meer.

Daarnaast mocht ik na een maand stage ook al een klant volledig voor mijn eigen rekening nemen. Voor Vespatoerist, een vespaverhuur dienst in Tongeren, mocht ik onder toezicht de Google ads volledig onderhouden en zorgen voor de maandelijkse rapportages. Doorheen mijn stage traject heb ik zeer veel vrijheid en verantwoordelijk gekregen voor verschillende projecten. De projecten die ik gerealiseerd heb variëren van logo design tot het developen van features of zelfs volledige websites. Door het gevarieerde aanbod kon ik achterhalen welke projecten ik interessanter vond en waar ik mij op termijn in kan specialiseren, zegt Sam. Een project dat ik van a-z heb mogen opnemen is Slaagsleutels. De klant had hier gevraagd om de website volledig over te zetten naar WordPress CMS. Dit heb ik gedaan en ik had enkele elementen binnen het design aangepast om het lezen aangenamer te maken voor de gebruiker.

Daily life @ Digitong

Één groot pluspunt van het werk bij Digitong is het team! De collega’s zijn top. Iedereen is altijd klaar om te helpen met vragen, advies te geven en gewoon gezellig te babbelen. En onze kleinste collega staat altijd klaar voor een portie aandacht! Samen met onze Georgie gaan we ook elke middag een ommetje wandelen. Daarnaast hebben we ook een hele hoop aan variërende klanten en opdrachten die we voor hen doen. Elke dag is weer een nieuwe kans om vanalles bij te leren en nooit hetzelfde als de dag er voor. En de frietjes van de Pauze zijn eigenlijk niet te missen 🙂

The sky is the limit

Digitong is een top-stageplaats. Wij hebben hier enorm veel bijgeleerd! Ben jij nog op zoek naar een toffe stageplaats waar je veel kan bijleren? Bekijk dan zeker eens onze openstaande vacatures of contacteer ons.

Digitong at #STE in Utrecht

Digitong at #STE in Utrecht

Bakken inspiratie opdoen in Utrecht? Dat hoef je ons geen twee keer te vragen. De 8ste editie van SocialToday – het grootste event van de Benelux over content, storytelling, selling en advertising via social media – was dan ook dé ideale uitvalsbasis voor ons. Jup: het was mega interessant, en dan vooral de expertsessie van Marlou Leenders over de case van gemeente ‘s-Hertogenbosch. Enter: Hero, Hub en Hygiene.

Digitong bekroond tot grootste speler in Google Ads

Digitong bekroond tot grootste speler in Google Ads

Het Digital Champions Team van Google heeft zijn winnaars bekend gemaakt. Hoewel er veel grote kanshebbers waren, scandeerde de jury maar één naam in koor: Cedric Trekels van Digitong – de grote winnaar wereldwijd én van de Benelux. Alsof dat nog niet genoeg wow-factor schreeuwt, maken collega’s Sid Paulus en Billy Ballet de top drie van de Benelux compleet met een tweede en derde plaats. Op wereldniveau behalen ze alle drie een plek in de top 50 van Google. En óf we daar heel trots op zijn! 

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Sam
Front-end developer

De collega’s zijn top. Iedereen is altijd klaar om te helpen met vragen, advies te geven of gewoon gezellig te babbelen.

Marketing

Online marketing, dat is dé manier voor meer klanten en meer omzet en je krijgt meer relevante bezoekers voor je website. Digitong is Google Premier Partner en behoort tot de top 20 online marketingbureau’s in België. We weten als geen ander dat digitale Marketing overweldigend kan zijn. Het goede nieuws is dat we je kunnen helpen. Ontdek hoe we werken.