Blog

Waarom is video marketing cruciaal?

Het is geen geheim dat videocontent jaar na jaar een enorme groei doormaakt. Volgens een studie van Cisco zal tegen 2022 meer dan 82% van het internetverkeer uit online video bestaan. Maar liefst 15 keer hoger dan in 2017. Als content koning is, dan heeft video alvast de troon geclaimed.Nog niet overtuigd? Lees onze andere redenen waarom een video marketingstrategie niet mag ontbreken in jouw bedrijf. ‘Let there be video’.

Onze aandachtsspanne is geëvolueerd…

Volgens een studie van Microsoft is de menselijke aandachtsspanne gedaald naar 8 seconden. Een goudvis doet het dus beter met 9 seconden. We kunnen dus zeggen dat onze aandachtsspanne enorm geëvolueerd is dankzij het gebruik van digitale toestellen en een overvloed aan content. Door de komst van internet en sociale media springen we vaak van tabblad naar tabblad, van site naar site, scrollen we eindeloos door feeds en worden we voortdurend gebombardeerd met meldingen. Dankzij mobiele apparaten is onze aandachtsspanne nog meer ingekort omdat we op ieder moment van de dag worden afgeleid door de oneindige informatie die we kunnen raadplegen. Er is dus geen twijfel mogelijk dat we liever video’s bekijken dan dat we op een andere manier content consumeren.

We weten dat onze hersenen beelden veel sneller kunnen verwerken dan woorden – volgens Krista Neher is dat ongeveer 60.000 keer sneller. Zo wordt dus het klassieke gezegde “één beeld zegt meer dan duizend woorden.” eerder “één minuut video zegt meer dan 1,8 miljoen woorden.”

Video is zeer aantrekkelijk & deelbaar

Als we iets interessants of cools zien op het internet, willen we dat instinctief delen met onze vrienden – precies het concept dat sociale media wil nastreven. Bijna iedereen herinnert zich de virale video’s zoals de ALS Ice Bucket Challenge. Volgens een onderzoek van Google geeft 63% van de consumenten aan een product te kopen na het bekijken van een video. Video’s plaatsen merken niet alleen voor een publiek, maar helpen hen ook een verhaal te vertellen. Dit in tegenstelling tot de meeste traditionele reclame, die zich richt op het leveren van één universele merkboodschap.

Het vertellen van verhalen via video is een zeer effectieve manier om enthousiasme op te bouwen en jouw publiek te motiveren. Als het op de juiste manier wordt gedaan, kan het bekijken van video een onvergetelijke ervaring opbrengen. Dit dankzij het overbrengen van relateerbare informatie die emotie oproept bij de kijker. Marketeers erkennen de effectiviteit van videomarketing. Volgens 70% van hen leveren video’s meer conversies op dan welk ander type content dan ook.

Nieuwe videoformaten en trends blijven evolueren

De afgelopen jaren zagen we de opkomst van meer interactieve en meeslepende videocontent. Denk aan 360-graden video, live streaming, virtual reality, en het enorm succesvolle Tik Tok en Instagram reels.

Uiteraard bieden deze innovaties nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en merken om hun publiek op creatieve wijze aan te spreken. Ze maken het mogelijk om zich te onderscheiden en op te vallen in een steeds competitievere mediaomgeving. Maar je hoeft niet elke nieuwe trend op het gebied van videocontent over te nemen. Test er in plaats daarvan een handvol uit en concentreer je op de video’s die relevant zijn voor jouw publiek.

Plan, Buy and Measure

Een duidelijk plan van aanpak is cruciaal om je videocampagnes te laten slagen. Daarom wordt de Plan, Buy and Measure cyclus vaak toegepast. Eerst plannen we de campagnes om tot bepaalde inzichten te komen. Daarna stellen we de campagnes op volgens de best practices van Google. En tot slot meten we de behaalde resultaten om de impact van de campagnes te achterhalen.

Het videomarketing budget blijft verhogen

De vraag naar video groeit in een verbazingwekkend tempo. Volgens een studie van Hubspot wil 54% van de mensen meer video-content van marketeers zien. Om aan de vraag te voldoen en concurrerend te blijven, verhogen steeds meer bedrijven hun videomarketingbudgetten. Alleen al in 2016 waren 63% van de marketeers van plan om hun videomarketing uitgaven in het komende jaar te verhogen. Dit betekent dat video marketing zich heeft bewezen als een effectieve manier voor bedrijven om door de ruis heen te breken en een sterke marketingwaarde te laten zien. Volgens HubSpot’s Ultimate List of Marketing Statistics zagen 80% van de marketeers die video gebruiken hun omzet sneller stijgen dan niet-videogebruikers.

Niet alleen denken de meeste marketeers dat videocontent effectiever is dan andere vormen van contentmarketing, maar 59% van hen is het er ook mee eens dat dit het type marketingcontent is met de beste ROI.

Het is tijd om te investeren in een videomarketing strategie

Na alles wat we hier hebben besproken, wijzen alle gegevens erop dat video marketing niet snel zal verdwijnen. Het is niet langer “nice-to-have.” Het is een essentiële strategie die jouw bedrijf nodig heeft om de concurrentie voor te blijven. Het is nu dus tijd om na te denken over hoe je videocontent voor jouw bedrijf kunt laten werken. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Contacteer ons en wij helpen jouw graag verder!

De brug tussen branding, UX en development

De brug tussen branding, UX en development

Branding, user experience en development. Wat is precies de link tussen deze drie? Hoe vormen ze een geheel om een gebruiksvriendelijke en merkgerichte website te maken?

Hoe een succesvolle eindejaars­campagne opzetten?

Hoe een succesvolle eindejaars­campagne opzetten?

Hoe kom je tijdens de drukste retailperiode van het jaar in contact met jouw doelgroep. Ontdek hier onze tips om jouw (potentiële) klanten succesvol te bereiken met je social media-campagne voor het najaar. 

6 Tips om het Instagram-algoritme te omzeilen

6 Tips om het Instagram-algoritme te omzeilen

De beste manier om het Instagram-algoritme naar je hand te zetten is door te begrijpen hoe het algoritme werkt. Eens je snapt hoe het werkt, kan je je content gaan afstemmen voor een groter bereik en zoveel meer.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Möbius
Managing Partner

“Video Marketing is niet langer ‘maar een nice-to-have’.”

Branding

Precies de juiste snaar raken, dat is dé uitdaging. Sterke merken zijn duidelijk en zeggen waar het opstaat. Digitong werkt samen met jou tot de kern van je merk door de juiste vragen te stellen om te weten wat je doet, wat je uniek maakt en waarin je merk onderscheidend is. Omdat het draait om mensen, net zoals een merk dat doet. Ontdek hoe we te werk gaan.