Notarisklerken Basoche

De Nationale Beroepsvereniging van het Notarispersoneel

Case: Notarisklerken – Basoche

Notaris Klerken Basoche is een VZW Beroepsvereniging van het notarispersoneel. De vereniging telt meer dan 1000 leden en verzorgen opleidingen voor Notariaten en hun medewerkers. Elke provincie heeft een afdeling met een nationaal bestuur en ze organiseren jaarlijks een congres.

Doelstellingen

Omdat de vorige website van Notarisklerken Basoche meer werk bezorgde dan het eigenlijk zou moeten besparen waren ze dringend op zoek naar een oplossing. Betalingen liepen spaak, bezoekers of leden hadden problemen om zich in te schrijven of lid te maken. De UI/UX was hopeloos verouderd en omdat we in België met een taalgrens zitten moest de site ook ‘perfect’ tweetalig zijn.
Kortom, er was dringend nood aan een oplossing die deze noden kon inlossen!

  • Eenvoudig registratie process
  • Tweetalige website

Aanpak

Omdat het bestuur een beperkte technische kennis had werden we gechallenged om hun verhaal en verwachtingen om te vormen tot een technische analyse. Na een verkennend gesprek en gerichte vragen kregen we een duidelijk beeld welke richting ze wilden uitgaan, kon er op een korte tijd een wireframe en homepage design uitgewerkt worden. In dit design werd het voor Notarisklerken Basoche ook meteen duidelijk hoe we de rest van de website konden aanpakken.

Na een designfase werden de eerste technische functionaliteiten ontwikkeld. Werd er een uitgebreid registratieplatform ontwikkeld met elk hun rechten en rolpatronen op basis van functies binnen het notariaat.

Resultaat & conclusie

We leverden een complete redesign op met verbeterde UX/UI waardoor nieuwe leden zich gemakkelijk kunnen inschrijven en deelnemen aan activiteiten. Back-end werd er een volledig geautomatiseerd systeem voorzien waardoor ze totale controle hebben over alle nieuwe leden en hun rechten binnen de website.

Let’s Talk Digital

Meer referenties

Urban Nails

Urban Nails

Een gedateerde look & feel, een ondermaatse gebruiksvriendelijkheid, te trage laadsnelheid, het ontbreken van SEO-optimalisaties, rommelige URL-structuren… Urban Nails klopte bij Digitong aan voor een splinternieuwe website. En wij, wij deden ons ding.

Vandersanden Advocaten

Vandersanden Advocaten

Vandersanden Advocaten is een familiekantoor in Bilzen met expertise in het aansprakelijkheidsrecht, verkeer, verzekeringsrecht en incasso.

ICI Paris XL

ICI Paris XL

Net zoals je skincare routine, verdienen je ads en hun account structuren de beste verzorging. ICI Paris XL is een gekende speler in de markt van cosmetische producten. Om die reden schakelde ICI Paris onze hulp in.

Nico
Front-end developer

“Een website zonder goed doordacht UX/UI werkt niet of zal frustraties opwekken.”