O-Rouge

Nothing makes you faster

Case: O-Rouge

O-Rouge is een bedrijf gevestigd in Genk, België gespecialiseerd in het maken van high end racing sims. Het team heeft kennis van verschillende soorten motorsport en integreren dit rechtstreeks in hun simulators. Dit zorgt voor de meest realistische ervaringen tijdens het spelen.

Doelstellingen

Omdat de oude website van O-Rouge niet de precisie en het maatwerk dat ze in de productie staken in de kijker bracht, hadden verschillende klanten meer de neiging om bij een goedkopere verdeler simulators te kopen. Het doel van dit project was dus om hun als high-end verdelers te profileren. De volgende challenge was dan om de producten en het maatwerk meer in de verf te zetten.

  • Profileren als high-end verdelers
  • Producten en maatwerk in de verf zetten
  • Hoge performance website

Aanpak

Voor het design van de website moesten we een duidelijke basis hebben met de missie en visie van O-Rouge. Na enkele branding workshops hadden we hier een duidelijk beeld over en wisten we welke richting zij uit wilden.

Met deze informatie konden we beginnen aan een voorontwerp van de website. De producten van O-Rouge werden duidelijk in de kijker gezet terwijl er ook rekening werd gehouden met de nieuwe branding en hun brand story.

Eenmaal het voorontwerp klaar was zaten we samen met O-Rouge om hun mening te horen. We kregen groen licht en mochten beginnen met het coderen van de website. Tijdens het opbouwen hielden we ook steeds rekening met de snelheid van de website, het was natuurlijk vanzelfsprekend dat hun website even snel moest zijn als hun simulaties.

O-Rouge homepage performance score

Resultaat & Conclusie

Op het einde van de rit hebben we een volledig nieuw design aangeleverd. Door de verbeterde UX / UI en met de top performance van hun nieuwe website kon O-Rouge uitpakken naar hun klanten en hun producten goed in de kijker zetten.

Wil jij jouw performance ook de lucht in schieten?

Meer referenties

Urban Nails

Urban Nails

Een gedateerde look & feel, een ondermaatse gebruiksvriendelijkheid, te trage laadsnelheid, het ontbreken van SEO-optimalisaties, rommelige URL-structuren… Urban Nails klopte bij Digitong aan voor een splinternieuwe website. En wij, wij deden ons ding.

Vandersanden Advocaten

Vandersanden Advocaten

Vandersanden Advocaten is een familiekantoor in Bilzen met expertise in het aansprakelijkheidsrecht, verkeer, verzekeringsrecht en incasso.

ICI Paris XL

ICI Paris XL

Net zoals je skincare routine, verdienen je ads en hun account structuren de beste verzorging. ICI Paris XL is een gekende speler in de markt van cosmetische producten. Om die reden schakelde ICI Paris onze hulp in.

NIco
Front-end developer

“Afbeeldingen zijn meestal een grote last voor een goede performance, zet ze zo compact mogelijk op je website en je performance zal meteen een stuk hoger liggen”